Afrika

Zibelka človeštva

Potovanje na južno celino je tudi vračanje k izvorom, kar začutimo takoj, ko se zapeljemo po njenih savanah in gozdovih. Še bolj se tega zavemo ob srečanju z raznolikostjo avtohtonih afriških kultur. Vedno nasmejani ljudje, pripravljeni na ples, ki živijo v povezanosti z naravo.

Narava! Naj gre za “velikih pet” afriške savane, izmuzljive orikse v namibski puščavi, kameleone in lemurje na Madagaskarju ali kozoroge, ki se sprehajajo med opicami v etiopskem višavju, nas živalstvo te celine vedno navduši in preseneti. Prizori, ki jih poznamo iz dokumentarnih filmov, bodo oživeli pred vašimi očmi. Afrika vabi s polnostjo življenja!

Izvor človeka in civilizacije

Afrika velja za zibelko človeštva. V Velikem tektonskem jarku, ki se od velikih jezer razprostira do Rdečega morja, so našli ostanke naših najstarejših prednikov. Tu izvira tudi mogočni Nil, ki je napajal eno prvih civilizacij v Egiptu. Sever celine je svet zase, ki ga od preostalega dela loči Sahara, največja puščava na svetu. Na tem območju je arabska kultura zapustila nekaj najlepših stvaritev, mošej, medres in univerz.

Na obrobju tega sveta se lahko srečamo s ponosnimi Berberi in skrivnostnimi prebivalci puščave, Tuaregi. Tudi podsaharska Afrika ima svoje spomenike starih kultur, ki se mešajo z dediščino kolonialnih sil, ki so jo preplavile v 19. stoletju. Danes se Afričani spopadajo s številnimi razvojnimi izzivi, a hkrati pridobivajo vedno več samozavesti. Afrika je vsekakor celina prihodnosti.

Zakaj potovati po Afriki?

Raziščite destinacije v Afriki

Potovanja po Afriki

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.