Avstralija in Oceanija

Na drugi strani planeta

Ko prepotujemo polovico zemeljske oble, se res počutimo, kot bi stali na glavi. Pokrajina, rastlinstvo in živalstvo, vse je tako drugačno, da razumemo čudenje prvih evropskih raziskovalcev, ki so zapluli v “bele lise” na tedanjih zemljevidih. Terra Australis, južna celina, je res pravo odkritje. Le tu lahko v divjini opazujemo kenguruje, koale in tasmanske vrage. Avstralska pokrajina je posuta z znamenji staroselskih Aboridžinov, ki so v njej risali svoj duhovni zemljevid s središčem v srcu celine, skali Uluru.

Rajski svet sredi Tihega oceana

Nasprotje suhe notranjosti Avstralije so obale, ki jih obliva ocean. Od tu do Amerike se razprostirajo neskočna morska prostranstva, ki jih sem in tja prekinjajo rajska otočja Polinezije. Na njih prebivajo drzni morjeplovci, veliki raziskovalci oceana, od Maorov na Novi Zelandiji do prebivalcev sedem tisoč kilometrov oddaljenega Velikonočnega otoka. Njihova gostoljubnost je pregovorna, saj vedno sprejmejo tujce s smehom in plesom. Oceanija je dežela, kjer je meja med morjem in kopnim vedno zabrisana. Prav tako kot zgornji je pester tudi spodnji svet, pod gladino, kjer med koralami gibko plavajo pisane ribe. Če pravega raja morda v resnici ni na zemlji, pa je tu gotovo najboljši približek.​

Zakaj v Avstralijo in Oceanijo?

Raziščite destinacije v Avstraliji in Oceaniji

Potovanja po Avstraliji in Oceaniji

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.