Kenija

Dežela, kjer se je rodil safari

Slogan ‘magična Kenija’ ni nastal kar tako – ta afriška država je namreč zares magična in številni obiskovalci se v deželo Masajev zaljubijo na prvi pogled. Zaljubijo se v prostrane planjave Maasai Mare, v temno nočno nebo z milijoni svetlih zvezd, zvoke divje narave od rjovenja leva in klicev hijen do topotanja zeber in antilop ter petja ptic. Posebno in edinstveno doživetje, ki se zagotovo ne more primerjati z ničemer drugim, se je zazreti levu, kralju živali v oči. Kenija nas očara s svojo mešanico osupljive narave, neizmernega bogastva divjih živali in raznolikih ljudstev s prastarimi tradicijami.​

Srečanje z velikih 5

Kenija je predvsem safari destinacija. Če je nekoč privabljala lovce na trofeje, pa so danes te »trofeje« predvsem v obliki lepih fotografskih posnetkov levov, slonov, žiraf, zeber in drugih ikoničnih afriški živali pod streho Afrike, goro Kilimandžaro v nacionalnem parku Amboseli, ob mogočni reki Mari v nacionalnem parku Maasai Mara, ki daje življenje in ga pogosto tudi jemlje, ali med vožnjo s safari čolni po jezeru Naivasha med mrtvimi debli dreves z zeleno gričevnato kuliso v ozadju. Kenijski nacionalni parki in rezervati pa so tudi še ene redkih destinacij v Afriki, kjer imamo priložnost pobližje in v njihovem naravnem habitatu srečati vseh velikih 5 živali – leva, leoparda, slona, nosoroga in bivola.​

Zakaj v Kenijo?

Potovanje v Kenijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.