Južna Afrika

Raznolikost narave in ljudstev

Južna Afrika je dežela naravnih lepot in slovi po izjemni raznolikosti živalskega in rastlinskega sveta. Vse to lahko doživimo na safariju po nacionalnih parkih, med katerimi je tudi sloviti Krugerjev park. Poleg širne savane je zanimiva tudi obala, ki pri Rtu dobrega upanja deli Atlantski in Indijski ocean. Slikovita pokrajina okoli Capetowna uživa podnebje podobno sredozemskemu, zato nas ne sme presenetiti, da je Južna Afrika tudi ena največjih izvoznic vina.

Pisana tkanina

Kultura Južne Afrike je kot afriška tkanina z vzorci iz raznovrstnih pisanih barv. Sestavljajo jo nešteta plemena, ki jih še danes vodijo starodavne kraljevske rodbine, potomci Burov in angleških kolonistov, pa tudi številni priseljenci iz Indije - nekaj časa je tu živel tudi Gandi. V državi je tako kar enajst uradnih jezikov. Po koncu apartheida je Južna Afrika doživela miren prehod v demokracijo ter ostala ena glavnih afriških gospodarskih sil, kar temelji na naravnem bogastvu v obliki diamantov, zlata, bakra in drugih rudnin.

Zakaj v Južno Afriko?

Potovanje v Južno Afriko

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.