Maroko

Kraljestvo med Atlantikom in Saharo

Redko kje na Orientu najdemo deželo, ki bi popotnikom nudila tako pestro paleto doživetij, kot jo Maroko. Že sama pokrajina, ki se nenehno spreminja, je prava paša za oči. Sredozemski pas zasajen z oljkami, vinogradi in plutovci počasi preide v mogočno pogorje Atlas, ki ga še vedno pokrivajo širni cedrovi gozdovi. In prav tu se Evropejcem odpre novi, neznani svet divjih gorskih dolin in neskončne Sahare, ki ima v naših ušesih že kar mističen prizvok. Tu se kot otoki sredi morja pojavljajo oaze datljevih palm z značilnimi utrjenimi dvorci kasbahi.

Ste pripravljeni na izziv za vse čute?

Bogastvo narave je že od antike botrovalo nastanku bogatih mest, med katerimi posebaj izstopajo kraljeva mesta, v katerih se boste srečali z vso barvitostjo in vrvežem, ki je tako značilen za ta del sveta. Tipične vonjave se prepletajo z bogato svetlobo, v kateri tradicionalna keramika zaživi v prav posebni luči. In tu nas pogosto loči le korak od tihih dvorišč medres ali palač, kjer žuborijo umetelno oblikovane fontane in raste bujno eksotično rastlinje. Berberi in Arabci vas sprejmejo s prislovično gostoljubnostjo in se ob skodelici čaja z vami zapletejo v pogovor. Čas se za trenutek ustavi in in doživetje Maroka je popolno.

Zakaj v Maroko?

Potovanja v Maroko

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.