Severna Amerika

Krasni novi svet

Širne pokrajine severne polovice Novega sveta so tisočletja naponjevali prostrani gozdovi, neskončna prerija in visoki gorski hrbti. Po njih so romala staroselska ljudstva, ki so živela v harmoniji z naravo. Za evropskimi razsikovalci in pustolovci so prišli naseljenci, ki so tu našli delo in svobodo ter s kmetijami in plantažami spremenili pokrajino. A divjina se je še ohranila v številnih narodnih parkih, ki presenečajo s svojimi barvnimi odtenki od puščavskega juga do ledenih pokrajin arktičnega kroga. Najprej pa nas pričaka betonska džungla znamenitih velemest, kjer vsakdo išče svojo zgodbo o uspehu.​

Talilni lonec kultur

Severno Ameriko poznamo predvsem iz filmov, a je to le del zgodbe. Raznolikost celine se nam pokaže, če jo prečkamo od vzhoda proti zahodu ali od severa proti jugu. Kljub sorodni kulturi se čuti, ko prestopimo mejo med ZDA in Kanado. Priseljenci iz praktično vsega sveta vedno znova dodajajo nove niti v barvno tkanino raznolike družbe, kar se odraža tudi v pestri izbiri svetovnih kuhinj. Tu najdemo kulturne plasti staroselskih Indijancev, temnopoltih Američanov, vzhodnoevropskih priseljencev, Latinoameričanov, Azijcev … Vse to se je združilo v širok nasmeh in pozdrav, ki ga je deležen vsak popotnik.​

Zakaj v Severno Ameriko?

Potovanja po Severni Ameriki

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.