Srednja Amerika in Karibi

Svet med dvema oceanoma

Palme, morje, peščena plaža. To je prva podoba rajskega karibskega sveta in razlog, da ga obišče množica ljudi. Nekaj dni poležavanja na plaži vam seveda ne udie, a poplačani boste, če se ozrete za hrbet in raziščete dežele, ki se skrivajo v notranjosti. Tam vas čakajo tropski gozd, ki je med biotsko najbolj raznolikimi pokrajinami na Zemlji, visoki ognjeniki, suhe planote, pa tudi živahna moderna in očarljiva kolonialna mesta. Od Panamskega prekopa do Mehiškega zaliva se razprostira svet med Pacifikom in Atlantikom, ki ga uokvirja pas rajskih karibskih otokov, kjer čas teče počasi in so vse skrbi pozabljene.

Potovanje v preteklost

Srednja Amerika je bila pred prihodom Evropejcev zibelka visokih predkolumbovskih civilizacij. Svet, ki je po odkritju Amerike zatonil v pozabo, danes prihaja na površje z marljivim delom arheologov, med katerimi je vodilni tudi naš izjemni strokovnjak dr. Ivan Šprajc. Ob srečanju z njim ob ruševinah sredi jukatanskega pragozda se lahko resnično vživimo v življenje in kulturo skrivnostnega ljudstva Majev. Poleg njih so zgodovino tega območja oblikovali Olmeki, Zapoteki, Misteki, Tolteki in Azteki, ki jih je na koncu prevladal Cortes s svojimi konkvistadorji. Njihova kraljestva in mesta so izginila, a se je predvsem na podeželju ohranilo še mnogo sledi v življenju, običajih in kulturi prebivalcev Srednje Amerike.​

Zakaj v Srednjo Ameriko in na Karibe?

Raziščite destinacije v Srednji Ameriki in na Karibih

Potovanja po Srednji Ameriki in Karibih

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.