Južna Amerika

Od deževnega pragozda Amazonije do ledenikov Patagonije

Južna Amerika je hkrati domač in tuj svet. Španski in portugalski kolonizatorji so sem prenesli košček Evrope, a je ta doživel svoj razvoj pod vplivom staroselskega prebivalstva, pa tudi kulture afriških sužnjev, ki so delali na obsežnih plantažah. Veličastni ostanki inkovske civilizacije nam pričajo o izjemnem tehničnem znanju, amazonska plemena pa nas učijo o življenju v harmoniji z naravo. Očarljiva kolonialna mesteca in velikanske metropole so zgrajena na bogastvu te velike celine. Tu je raj za vse ljubitelje plesa in glasbe, za pa tudi za knjižne molje, saj od tu izhajajo velikani svetovne književnosti, kot sta Pablo Neruda ali Jorge Luis Borges.​

Svetovna zakladnica narave

Kot hrbtenica se preko celotne Južne Amerike vije veličastna gorska veriga Andov. Od s tropskimi gozdovi poraslih pobočij ob ekvatorju do ledenikov Patagonije visoki grebeni spremljajo obalo Tihega oceana. Iz njih se porajajo veličastne reke, nad katerimi vlada kraljica Amazonka. V svojem porečju napaja pljuča našega planeta, Amazonski pragozd, ki je prava zakladnica rastlinstva in živalstva. Na drugi strani ležijo kraji v puščavi Atakama, kjer ni deževalo že več stoletij, in slana jezera, na katerih se zbirajo jate plamencev. Jug celine oblivajo hladni tokovi iz Antarktike, ki vabijo kite, morske leve in pingvine. Še oklevate?​

Zakaj v Južno Ameriko?

Raziščite destinacije v Južni Ameriki

Potovanja po Južni Ameriki

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.