Nasveti za prijavo

Malta

Vas srbijo pete? Bi nekam šli, pa ne veste kam, s kom ali kako?

Veseli nas, da ste se odločili za potovanje z Ars longo. Želimo si, da bi se domov vrnili polni novih spoznanj in doživetij. Naše glavno vodilo je vaše zadovoljstvo! Prvi stik boste z nami vzpostavili ob prijavi. Da bi formalnosti potekale gladko, smo za vas pripravili nekaj praktičnih napotkov.

Kako vam lahko pomagamo?

Vas zanima kulturnozgodovinsko izročilo Evrope? So vam bližje eksotične dežele? Že od leta 1991 smo referenčna agencija za vse, ki obiskane kraje radi spoznavate ob zanesljivi organizaciji ter poglobljenem in zanimivem vodenju. Preglejte si našo ponudbo na zgornjem iskalniku, pobrskajte po zemljevidu potovanj ali si poiščite svoj tip potovanja. Za kakršno koli vprašanje nam lahko pošljete povpraševanje preko spletnih strani ali na elektronski naslov info@arslonga.si. Z veseljem se vam bomo posvetili tudi osebno v naši poslovalnici na Gosposvetski cesti 7 v Ljubljani ali na telefonski številki 01 200 60 60.

Zgodnja prijava vam prinaša vrsto ugodnosti, nam pa omogoča lažje načrtovanje potovanja. Z njo lahko prehitite morebitne podražitve, saj za vas velja cena, kot je navedena v trenutku prijave. Na določenih odhodih ponujamo popuste za zgodnje prijave. Če ste med prvimi prijavljenimi, pa vam bomo rezervirali tudi sedeže v ospredju avtobusa. Za potovanja po Evropi priporočamo prijavo najmanj dva meseca pred odhodom, za medcelinska potovanja pa najmanj šest mesecev pred odhodom!

Na potovanje se lahko prijavite na več načinov: najenostavneje prek spletne strani, lahko pa tudi osebno v naši poslovalnici v središču Ljubljane ali po pošti. Informativno prijavo sprejmemo tudi po telefonu. Prijava je potrjena z vplačilom akontacije (35 % skupnega zneska potovanja in izbranih doplačil), pri enodnevnih izletih pa z enkratnim plačilom celotnega zneska. Za vsako prijavo (razen pri enodnevnih izletih) se obračuna prijavnina v višini 20.- €, ki krije stroške administracije in nekaterih formalnih postopkov (npr. obrazci za vstop v državo). Ob prijavi preko spletne strani omogočamo plačilo s kreditno ali debetno kartico brez stroška prijavnine. V nasprotnem primeru vam bomo na vaš elektronski naslov poslali obračun za plačilo potovanja.

 
 

 

 

V obračunu boste prejeli vse potrebne podatke za nakazilo zneska na naš transakcijski račun. Aranžma lahko plačate tudi z gotovino ali s plačilnimi karticami v naši poslovalnici (sprejemamo bančne kartice Maestro in Karanta oz. kreditne kartice MasterCard, Diners, Visa in American Express). Po dogovoru lahko potovanje poravnate tudi v več obrokih s kreditnimi karticami, ki omogočajo obročno plačilo. Pred odhodom se plača preostanek glede na končno število prijavljenih potnikov (če potovanje že pred tem poravnate po višji ceni, vam razliko vrnemo). Potovanje je treba poravnati v skladu z rokom plačila na izdani ponudbi ali računu oz. najpozneje 10 dni pred odhodom.

Se iz strahu pred nepredvidljivimi dogodki in s tem povezanimi stroški prijavljate v zadnjem trenutku, potovanje pa je zaradi tega razprodano? Priporočamo vam, da v tem primeru ob prijavi sklenete zavarovanje rizika odpovedi. Zavarovalna premija znaša 5% od obračunane cene potovanja. V primeru odpovedi potovanja vam ob predložitvi ustreznega zdravniškega potrdila, ki dokazuje, da se potovanja ne morete udeležiti, povrnemo vplačani znesek brez zavarovalne premije (preberite si zavarovalne pogoje in informacije).

Pri nas lahko enostavno sklenete zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (preberite si pogoje zavarovanja na Vzajemna Tujina). Priporočamo ga za vsa potovanja, predvsem za medcelinska, nekatere države pa to predpisujejo kot pogoj za vstop (z določeno višino zavarovalnega kritja). V teh primerih bomo od vas ob prijavi potrebovali tudi kopijo zavarovalne police, če imate takšno zavarovanje že sklenjeno ali si ga boste uredili sami.

Ob prijavi na potovanje nam morate obvezno priložiti kopijo potnega lista ali osebne izkaznice (pri potovanjih znotraj Evropske unije ali v države, kjer obstaja posebni dogovor), kar še posebej velja za potovanja z letalom. Pomembno je, da nam posredujete dokument, s katerim boste potovali. Dobro preverite tudi veljavnost dokumentov za čas trajanja potovanja; nekatere države zahtevajo, da so veljavni še najmanj šest mesecev po zaključku potovanja.

 

Določene države za vstop zahtevajo vizumski postopek ali brezvizumski obrazec (npr. Esta). Za vizumsko vlogo praviloma poskrbimo mi, od vas pa bomo verjetno potrebovali še dodatne osebne podatke (o tem vas bomo pravočasno obvestili). Brezvizumski obrazci, kjer velja poseben dogovor z državami (ZDA, Avstralija, …), so osebna deklaracija in jih praviloma izpolnjuje potnik (za doplačilo pa vam pri tem lahko pomagamo). V določenih primerih bomo od vas potrebovali še druga dokazila (npr. polico zdravstvenega zavarovanja v tujini, covidna potrdila, ipd.).

Pred odhodom na pot boste prejeli potrdilno pismo z osnovnimi napotki za potovanje: natančen kraj in čas odhoda ter druge informacije o potovanju. V primeru potovanj na druge celine vas bomo za lažjo orientacijo in pripravo na pot seznanili tudi s podnebnimi značilnostmi, lokalnimi običaji ipd. Za potovanje boste pismo prejeli vsaj 7 dni, za enodnevni izlet pa 3 dni pred odhodom na pot. Praviloma ga posredujemo na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob prijavi, če bi želeli pismo prejeti po navadni pošti, pa nas na to opozorite. Če našega dopisa ne prejmete v navedenem roku, nas nemudoma obvestite (v nasprotnem primeru domnevamo, da ste ga prejeli).

Potoval bom z družino – popust za otroke
Otrokom do dopolnjenega 12 leta starosti nudimo 10% popust na osnovno ceno potovanja, če na potovanju bivajo v sobi skupaj s starši.

Potujem sam – enoposteljna soba zastonj
Oklevate s prijavo, ker ne želite imeti stroškov za enoposteljno sobo? Želite bivati v dvoposteljni sobi, a nimate sopotnika, s katerim bi delili sobo? Lahko vam ga poiščemo mi! Če ga ne najdemo, vam bomo zagotovili bivanje v enoposteljni sobi brez doplačila. (Velja za plačila potovanja najpozneje 30 dni pred odhodom. Ponudba v primeru, da se potnik z našo izbiro ne strinja, ne velja. Ponudba ne velja za podaljške potovanj!)

Popust za takojšnje plačilo potovanja
Ob celotnem plačilu v enkratnem znesku z nakazilom na naš TRR vam nudimo 2% popust na osnovno ceno potovanja! (Ponudba velja za prijave najpozneje 45 dni pred odhodom in ne velja za enodnevne izlete.)

Na izlete in potovanja običajno odhajamo iz Ljubljane. To velja tudi za prevoze na bližnja letališča (razen na letališče Jožeta Pučnika, v tem primeru velja, da je zbirno mesto na letališču). Tisti, ki niste iz Ljubljane, se nam lahko pridružite na katerem izmed avtocestnih postajališč ali na izbranih avtobusnih postajah v smeri potovanja. Za zaključene skupine kraj odhoda določimo po dogovoru.

Odhodi iz Ljubljane Smer: DUNAJ Smer: SALZBURG Smer: BENETKE Smer: ZAGREB
Hala Tivoli Celje Voklo Lom Grosuplje
Dolgi most Tepanje Kranj Unec Ivančna Gorica
Avtobusna postaja Slovenska Bistrica Radovljica Ravbarkomanda Trebnje
Maribor Jesenice Vrtojba ali Sežana* Novo mesto

*Odvisno od števila prijavljenih potnikov iz posamezne regije.

Vaše natančno mesto vstopa vam bomo pred odhodom na pot sporočili v potrdilnem pismu.

Z avtobusom potujemo udobno in varno. Z voznim parkom skrbno izbranih prevoznikov bo vaše doživetje poti popolno. V potrdilnem pismu vam bomo praviloma sporočili številko vašega sedeža na avtobusu, ki jo določimo v skladu z datumom vaše prijave.

Kdaj se prijaviti?

Za potovanja z letalom močno priporočamo zgodnjo prijavo. Ker so mesta na letalih omejena, vam le pravočasna prijava zagotavlja udeležbo na potovanju po razpisani ceni. Ob pozni prijavi vam sicer lahko poskusimo poiskati prostor na letalu, a zaradi višjih cenovnih razredov pri letalskih prevoznikih to lahko zviša končno ceno potovanja.

Osebni podatki

Posebej opozarjamo, da se moraime potnika na letalski vozovnici natančno ujemati z imenom v osebnem dokumentu, s katerim boste potovali. Stroške izdaje nove letalske vozovnice, ki bi nastali zaradi napačnega imena, zapisanega na prijavnici, mora pokriti potnik.

Sedež na letalu

Letalski prevoznik sedežni red običajno določi avtomatsko. Proti doplačilu vam lahko željeni sedež rezerviramo, vendar to ne velja za vse letalske družbe.

Kje se zberemo?

Če se potovanje začne na letališču Jožeta Pučnika, se z našim vodnikom srečate v letališki avli. Na potovanja z letalom pa zaradi boljših povezav pogosto odhajamo z bližnjih letališč (npr. Trst, Benetke, Treviso, Bologna, Verona, Zagreb, Budimpešta, Dunaj, München …). Ne glede na to, s katerega od bližnjih letališč v naši regiji odhajamo na pot, je prevoz na odhodno letališče (kombi, minibus, avtobus) in nazaj v domovino vedno vključen v osnovno ceno potovanja. Na pot se v tem primeru odpravimo z ene od odhodnih točk v Ljubljani.

Pri izbiri letov za naša potovanja sta udobje in optimalna časovna izkoriščenost vedno na prvem mestu. Redno sodelujemo s številnimi evropskimi in svetovnimi letalskimi prevozniki, kot so Aerocaribbean, Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, Aeroméxico, Air Arabia Maroc, Air Berlin, Air China, Air Dolomiti, Air France, Air India, Air New Zealand, Air One, Air Tanzania, Amazonas, American Airlines, Austrian Airlines, Blue Panorama, British Airways, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Condor Airlines, Copa, Croatia Airlines, Cubana, Czech Airlines, Delta Airlines, Easy Jet, El Al, Emirates Airline, Etihad Airways, Eurowings, Finnair, GOL, Iberia, Iran Air, ITA Airways, JAL, Jetstar Airways, KLM, LAN, Latam Airlines Lufthansa, Pegasus Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Ryanair, Sun d’Or International Airlines, Swiss, Taca, TAP, TUIfly, Turkish Airlines, United Airlines, Volotea, Vueling Airlines, Wizz Air. Poleg tega sodelujemo še s številnimi drugimi lokalnimi letalskimi prevozniki v obiskanih deželah.

Kje bomo spali?

Pri vsakem programu objavljamo tudi tip namestitve (hotel, lodge, privatne namestitve) in kategorizacijo (“zvezdice”). Kategorizacija namestitev se lahko od države do države zelo razlikuje in tako npr. hotel s 3* v Evropi po kvaliteti storitev ni enak hotelu s 3* kje drugje po svetu.

Sobe

V ceno potovanja je všteta namestitev v dvoposteljni sobi. Izberete lahko sobo z zakonsko posteljo ali dvema ločenima posteljama, kar nam sporočite ob prijavi. Ponekod lahko za vas uredimo tudi troposteljno sobo, a opozarjamo, da gre pri tem včasih za krajšo posteljo, primernejšo za otroke, in da je v takšnih sobah običajno manj prostora. Če potujete sami, vam lahko med ostalimi prijavljenimi poiščemo sopotnico oz. sopotnika za delitev sobe (glej zavihek ugodnosti). Ob doplačilu, ki je objavljeno v programu, lahko uredimo tudi enoposteljno sobo. Število teh je v hotelih omejeno, zato v tem primeru priporočamo zgodnjo prijavo!

Kaj bomo jedli?

Pri večini naših potovanj je v ceni že vključen polpenzion – zajtrk in večerja ali zajtrk in kosilo. Za preostale obroke poskrbite sami v prostem času, ki je za to na voljo. Če potujemo z letalom, prevoz včasih vključuje obrok na letalu, kar ne drži v primeru letov znotraj Evrope. Po želji vam lahko uredimo tudi vegetarijansko ali vegansko prehrano, a nas morate na to opozoriti ob prijavi. Opozarjamo, da obroki v tem primeru niso vedno enakovredni tistim brez diete. Ostalih prehranskih diet ali posebnosti ne moremo zagotavljati.