Namibija

Srce neukročene afriške divjine

Brez obotavljanja lahko trdimo, da je Namibija ena najlepših afriških dežel. Poseben pridih ji daje dejstvo, da je bila to ena redkih nemških kolonij na tej celini, zaznamovala pa so jo tudi leta pod oblastjo sosednje Južne Afrike. Po letu 1990, ko so si Namibijci izborili neodvisnost, se je razvila v eno najvarnejših in najbolj stabilnih držav v regiji, ki privlači številne obiskovalce predvsem zaradi svojih naravnih lepot. A tudi zaradi srečanja s staroselskimi ljudstvi, kot so Herero ali Himba, ki ohranjajo svoj starodavni način življenja.​

Pojdimo na safari!

Namibija je skoraj idealna dežela za raziskovanje različnih afriških habitatov. Redka poselitev prebivalstva ohranja velike površine divjine, ki so zaščitene v več narodnih parkih, zlasti v največjem in najslavnejšem, Etoši. Pred nami se razgrinjajo podobe, ki jih poznamo iz dokumentarnih filmov, in le z malo sreče v fotoaparat ujamemo slona ali leva. Na drugi strani je puščava Namib, kjer so se živali prilagodile na izjemno sušne razmere, kar pričajo tudi njeni največji prebivalci, skrivnostni oriksi. Ob obali, ki jo obliva Atlantski ocean, se zbirajo velike kolonije tjulnjev. Za ljubitelje narave in navdušene fotografe bi težko našli bolj vznemirljivo deželo, kot je Namibija!​

Zakaj v Namibijo?

Potovanje v Namibijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.