Tanzanija

Svet pod Kilimandžarom

Tanzanija je pravi raj za ljubitelje bogastva narave in živalskega sveta – od fantastičnih nacionalnih parkov in rezervatov z obilico divjih živali do sanjskih plaž Zanzibarja s turkizno modrino toplega Indijskega oceana. Tanzanija je dom prostranih afriških savan, razgibane vulkanske pokrajine in seveda najvišje gore na celini, strehe Afrike – gore Kilimandžaro, ki s svojo mogočnostjo in ledeno kapo dominira nad pokrajino. To pa ni le dežela osupljive narave, odličnih safarijev in ikoničnih živalskih vrst, pač pa tudi kraj, od koder izvirajo nekatere od najpomembnejših najdb fosilov hominidov, ki so povsem spremenili pogled na evolucijo človeka. Potovanje v Tanzanijo pa ne bi bilo popolno brez obiska masajske vasice, kjer eni najbolj slavnih prebivalcev afriške celine Masaji še vedno živijo tradicionalno polnomadsko pastirsko življenje.

Nepozabna safari izkušnja

Rajski vrt Afrike, kakor tudi imenujejo to čudovito deželo, se ponaša z enima najslavnejših in najlepših nacionalnih parkov v vsej Afriki – Serengetijem s prostranimi travišči in spektakularno vsakoletno migracijo na tisoče živali ter edinstvenim kraterjem Ngorongoro, ki sta zaradi svojega pomena uvrščena tudi na Unescov seznam svetovne naravne dediščine. V obeh parkih lahko opazujemo neverjetno koncentracijo vseh vrst divjih živali, iz oči v oči se iz varnega zavetja udobnih safari vozil lahko srečamo z najhitrejšimi plenilci gepardi, pa hijenami, povodnimi konji, krokodili, neštetimi zebrami in gnuji, oba pa se ponašata tudi z veliko petorico živali – levi, leopardi, sloni, nosorogi in bivoli.

Zakaj v Tanzanijo?

Potovanje v Tanzanijo

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.