Ekvador

Dežela ob ekvatorju

Ekvador je dežela neizmernega naravnega bogastva. Najbolj slovijo Galapaški otoki, na katerih je Charles Darwin prišel na idejo o razvoju vrst, ki jo danes poznamo pod imenom evolucija. Svojske rastline in živali na otočju kažejo izjemno prilagoditev na okolje, ki je zahtevno in bogato hkrati. Tokovi Tihega oceana sem prinašajo hranilne snovi, ki vzdržujejo pestro živalstvo, od morskih legvanov in številnih ptic, do morskih levov. Nad vsemi pa kraljujejo stoletne želve velikanke, ki so otočju dale ime Galapagos (špansko za želvji oklep). Potovanje z ladjico okoli otokov je pravo podoživljanje Darwinove ekspedicije.​
Želva velikanka, Galapagos, Ekvador

Južna Amerika v malem

Ekvador ima vse, kar ta celina ponuja najboljšega. Le en korak je od visokih, s snegom pobeljenih andskih vrhov do bujnega amazonskega pragozda, na drugi strani pa se lahko spustimo do obal Tihega oceana O živahni tektonski zgodovini pričajo aktivni vulkani, ki segajo močno čez 6.000 m nadmorske višine. Poleg te široke naravne barvne palete nas bodo očarale žive barve ekvadorskega prebivalstva, ki je močno zaznamovano z indijansko kulturo in španskim kolonialnim pridihom. Obisk Ekvadorja začini tudi obisk tržnic in odlična kulinarika. Pravi recept za potovanje, ki še dolgo ostane v spominu!​

Zakaj v Ekvador?

Potovanje v Ekvador

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.