Čile

Od puščave do ledenikov

Čile, stisnjen med valove Tihega oceana in strma pobočja Andov, je dežela skrajnosti: od Atakame, najbolj suhe puščave na svetu na severu do ledenikov čilske Patagonije in skrajnega roba celine na Ognjeni zemlji. Vmes pa najdemo živahna mesta, vinograde, ki se ponašajo s svetovno znanimi vini, pa tudi zapuščino staroselcev Mapuče. Najbolj razvito državo Južne Amerike je obogatilo priseljevanje z vseh vetrov, ki je ustvarilo zanimivo kulturno mešanico. Tu pa je tudi izhodišče za skok na skrivnostni Velikonočni otok, kjer stojijo kamnite neme priče preteklosti.

Veličastna narava

Čile slovi po izjemnem naravnem bogastvu, ki izhaja iz burne geološke zgodovine in lege na stiku tektonskih plošč. Dih jemajoči kamniti stolpi Torres del Paine, ki so jih obrusili ledeniki, veter in sneg so simbol tega plezalskega raja. Obale Tihega oceana so prijazen dom nepreglednim kolonijam morskih levov in pingvinov, na ostre gorske razmere pa so dobro prilagojene črede gvanakov in alpak. Nad vsemi kraljujejo štiridesetmetrske aravkarije, drevo, ki ga zaradi starodavnosti imenujejo tudi živi fosil. Dežela pa je znana tudi po številnih fosilnih najdbah nenavadnih bitij preteklosti, kot so orjaški lenivci.​

Potovanja v Čile

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.