Brazilija

V ritmu sambe

Ena največjih držav na svetu slovi kot dežela sambe in kave. Razsežna neposeljena območja Amazonije so pravo nasprotje gosto poseljene obale, kjer ležita São Paulo in Rio de Janeiro. Divjina zelenega pragozda daje poudarek celotni državi, čeprav se gozdovi vse bolj krčijo in umikajo naseljem, kakršno je tudi sodobna prestolnica Brasilia. Več kot 200 milijonov prebivalcev je pisana mešanica indijanskih plemen, nekdanjih portugalskih kolonizatorjev, potomcev črnih sužnjev ter drugih priseljencev, ki so prišli z najrazličnejših koncev sveta. Družbene razlike milijonskih mest zbledijo ob bučnih in pisanih praznovanjih, ki dosežejo vrhunec med karnevalom v Riu de Janeiru. Stara kolonialna mesta, botanični vrtovi, slovita Sladkorna gora ter tropski pragozdovi z bogato floro in favno so le nekatere posebnosti, ki jih srečamo v Braziliji.​

Ples, nogomet in cidades maravilhosas

Poleg dveh nacionalnih športov, plesa in nogometa, ima Brazilija izjemno čudovita mesta (cidades maravilhosas). Tudi ko ne plešejo sambe, je ritem prebivalcev drugačen kot drugod. Z veseljem vam bodo na dolgo in široko pripovedovali, kako ne bi nikoli živeli drugje. Preživite čas z njimi in razlogi se bodo kmalu razkrili. Vsako mesto kaže svoje posebnosti. São Paulo je gospodarsko in kulturno središče države, Salvador de Bahia, ki je služil kot prva prestolnica, se ponaša z izjemno kolonialno arhitekturo. Rio de Janeiro poznamo vsi po privlačnih plažah, velikem kipu Kristusa Odrešenika in nogometnem stadionu Maracanã. V vsakem od njih si seveda vzemite čas za skodelico brazilske kave. Zjutraj, po kosilu ali kar sredi dneva.​

Zakaj v Brazilijo?

Potovanja v Brazilijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.