Mehika

Dežela Majev in Aztekov

Največja država Srednje Amerike predstavlja most med dvema poloma ameriške celine. Zadnjih petsto let so njeni kulturi in življenju vtisnili pečat Španci, ki so tam vladali do 19. stoletja. Tudi moderna Mehika ponuja obiskovalcu obilo doživetij. Poleg sijajnih spomenikov, ki so nam jih zapustili Maji in Azteki, in raznolike kolonialne dediščine lahko med domačini spremljali njihov pester in zanimiv vsakdan. V Mehiki ne manjka zvokov, barv, okusov in vonjav, zato ne čudi, da državo povezujemo z njeno kulinariko in glasbo.

Ugriznite v taco poln raznolikosti

Španska kolonialna doba je za seboj pustila čudovita mesta, polna z drevesi zasajenih trgov in bogato okrašenih kamnitih cerkva in dvorcev. Vrhunski muzeji in galerije dokumentirajo fascinantno zgodovino države in njen neskončno ustvarjalni elan. V središču vašega mehiškega doživetja bodo gotovo tudi Mehičani, ki vam bodo z veseljem postregli njihove svetovno znane jedi, barvite ročno pletene izdelke in pijačo na osnovi agave. Čudoviti in ustrežljivi domačini so tudi filozofsko navdahnjeni, urniki pa jim niso tako pomembni kot empatija.

Zakaj v Mehiko?

Potovanja v Mehiko

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.