Španija

Temperament in blišč nekdanjega imperija

Veličastna zgodovina in širne pokrajine Pirenejskega polotoka, ki ga večji del pokriva Španija, popotnikom ponuja neštete možnosti spoznavanja zgodovine, kulture in kulinarike. Naši programi pokrivajo tako osrednje metropole, kot sta Madrid in Barcelona, kot tudi široke pokrajine, polne zgodovinskih spomenikov. Med njimi izstopajo Andaluzija, Aragonija in Kastilja, ki predstavljajo jedro kraljevine. Čeprav Španija slovi po zgodovini in umetnosti, so naša potovanja bogata tudi z naravnimi spomeniki. Divje obale Galicije, čudovite plaže Balearov in neskončne širine Estremadure bodo navdušile vse ljubitelje narave.

Pogled v zgodovino ob kozarčku vina ...

Španija je dežela privlačnih nasprotij. Tako boste lahko od blizu spoznali jamske slike v Altamiri kot tudi čudeže sodobne arhitekture, ki jih je ustvaril Calatrava. Vonj oranževcev in tiho šumenje vodometov vas bosta popeljala v čase, ko so večji del države obvladovali Mavri. Po drugi strani vas bodo mogočne gotske stolnice opomnile na burne čase rekonkviste, ko se je skozi stoletja vojn rodila enotna Španija. Ob vsem kulturnem bogastvu boste imeli dovolj časa, da boste ob kozarčku rioje, tapasih ali drugih prigrizkih lahko opazovali razigrani vržvež ulic, prisluhnili zvoku brenkal in živahnim pogovorom domačinov.

Zakaj v Španijo?

Potovanja po Španiji

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.