Razstava Stvarniki Egipta v Vicenzi

Življenje v času faraonov

V sloviti Palladijevi baziliki v Vicenzi je na ogled razstava Stvarniki Egipta, posvečena življenju v Egiptu v času faraonov. Razstavo so postavili s pomočjo predmetov, ki so jih v ta namen posodili iz Egiptovskega muzeja iz Torina in muzeja Louvre.


Posebej zanimivi so številni predmeti, ki govorijo o vsakdanjem življenju navadnih ljudi, še posebej tistih, ki so skrbeli za ureditev in dekoracijo faraonskih grobov. Ker gre za redko viden del egiptovske preteklosti, je razstava še toliko bolj zanimiva.


Drugi del razstave je posvečen posmrtnemu življenju, ki je bilo za faraone in njihove podložnike še pomembnejše kot dejansko življenje. Številni razstavljeni predmeti govorijo o čaščenju mrtvih, pripravi na posmrtno življenje in bogovih, ki so bili povezani s kultom mrtvih. Izjemne zgodbe iz starega Egipta, ki jih je sicer le redko mogoče doživeti v naši bližini, so vam tokrat na voljo v okviru enodnevnega izleta v Vicenzo. Vabljeni pa tudi na naše programe potovanj v Egipt, kjer si boste ostanke te velike civilizacije lahko ogledali v njihovem izvornem okolju.