Egipt

Skrivnosti civilizacije ob Nilu

Že tisočletja velja dežela ob Nilu za zibelko zahodne civilizacije. Številni zavojevalci so podlegli čarom Egipta, ki je vse do danes ostal ena najbolj občudovanih kultur na planetu. Brezčasna pokrajina ob Nilu, kjer lahko skozi palme opazujemo veličastne ostanke templjev, piramid in sfinge, se ni dosti spremenila od časa, ko so po Nilu pluli prvi raziskovalci tedaj še povsem neraziskane dežele. S plovbo po Nilu boste spoznali Egipt s tiste perspektive, kot so ga ljudje videli že od nekdaj. Njegova privlačnost je tudi v tem, da še vedno ni "odkrit do konca": arheologi še vedno odkrivajo nove in nove zanimive ostanke iz preteklosti, ki nas vedno znova osupnejo.

Po sledeh Slovencev na Orientu

Arheološki spomeniki iz antike so le del neizmerne kulturne dediščine, ki jo obiskovalcem nudi država. Predvsem svetovljanski Kairo in Aleksandrija ponujata cel spekter ostankov iz mlajših obdobij. Kairo se kot eno od središč arabske civilizacije ponaša z mnogimi mošejami, palačami in drugimi spomeniki. Barvitost Orienta in bučnost velemesta se mešata na slovitem bazarju Khan-el-Kalili, kjer se srečuje ves svet. Tudi Slovenci in predvsem Slovenke smo v tem delu Sredozemlja pustili svoje sledi. Tako se bomo med odkrivanjem Egipta podali tudi po stopinjah naših diplomatov, pustolovcev in Aleksandrink.

Potovanja v Egipt

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.