Nova Zelandija

Dežela dolgega belega oblaka

Dežela dolgega belega oblaka, kot jo imenujejo Maori, je za Evropejce ena najbolj oddaljenih dežel. Nova Zelandija je naravno raznolika, na severu se srečamo z gejzirji, na jugu pa z zasneženimi vrhovi in ledeniki. Po zelenih gričih, kjer se nam spočijejo oči, se pasejo ovce, v zimzelenih gozdovih pa srečamo ptico kivi, ki je pravi narodni simbol otokov. Obalo prekinjajo številni fjordi in zalivi. Na vsakem ovinku se nam odkriva nov pogled, nova lepota, nov balzam za dušo. Pravljičnost pokrajine nam razjasni, zakaj so tu snemali uspešnice kot so Hobit, Gospodar prstanov in Zgodbe iz Narnije.​

Vam je kdo že pokazal jezik?

Nova Zelandija ima tudi simpatična mesta, ki so močno povezana z morjem, od koder so prišli tako prvi naseljenci Maori, kot kasnejši evropski kolonisti. Skupaj so oblikovali posebno kulturo in narodni ponos, ki pride posebej do izraza, ko je na sporedu tekma ragbija. Maori nas prevzamejo s svojo kulturo, ki temelji na spoštovanju do prednikov in izročila. Ni čudno, da so v sodobnem svetu uspeli ohraniti številne plemenske običaje. Tujcem zelo radi pokažejo svoje dolge jezike. Tesno so povezani s svojim naravnim okoljem in izražajo svojo isovetnost s plesom, umetnostjo in pripovedovanjem starodavnih zgodb.​

Zakaj na Novo Zelandijo?

Potovanja na Novo Zelandijo

Programi potovanj na Novo Zelandijo so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.