Argentina

Domovina tanga

Ste za ples ali za opazovanje pingvinov? Morda oboje? Argentina ponuja to in še mnogo več. Vse življenje v državi se vrti okoli prestolnice Buenos Aires, ki slovi po svoji visoki kulturi in mešanici narodnosti. Ravnotežje in strast zahtevata tako tango, ki ga domačini plešejo kar na ulicah, kot tudi nogomet, ki ima tu skoraj status religije. Zunaj prestolnice se širi neskončna pampa, kjer srečamo neustrašne gavče ob nepreglednih čredah goveda. Ni čudno, da tu najdemo tudi najboljše meso. V Argentini je tudi košček Slovenije, saj tamkajšnja izseljenska skupnost živo ohranja slovenski jezik in kulturo.

Ne joči za menoj, Argentina

Po reki Paraná navzgor prispemo do kraja, kjer se “voda spreminja v oblake”, kot se glasi indijansko ime za slapove Iguazu. Med bučanjem se razlegajo klici številnih ptic, ki so si tu ustvarile dom. Pravo nasprotje bujnemu rastju ob slapovih najdemo na severovzhodu, kjer pokrajina ponuja nešteto barvnih odtenkov. Na jugu se med Andi in Atlantikom razprostira Patagonija. Na njenih obalah srečamo številne kolonije pingvinov, morskih levov in morskih slonov. V vodah, ki jih oblivajo, plavajo orke in kiti. Na drugi strani se z gorske verige spuščajo veličastni ledeniki, ki napajajo ledeniška jezera. Slovo od Argentine bo težko, a vedno se lahko še vrnemo!

Zakaj v Argentino?

Potovanja v Argentino

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.