Irska

Zeleni otok, posejan z ostanki preteklosti

Kot skrivnosten zaklad se iz meglenih tančic izvija zeleni otok. Njegovo prebivalstvo je na eni strani samosvoje kot neukročen konj, na drugi pa pristno prijazno kot mehko oblikovana irska pokrajina. Ta pozornemu obiskovalcu ne ponuja le tisočih odtenkov zelene barve, ampak tudi številne eksotične rastlinske vrste, ki na Irskem uspevajo zaradi milega podnebja. Sedanjost se tu prepleta z ostanki nemirne preteklosti, ki je bila z otočani večkrat izredno kruta. Najbolj pa se v spomin vtisnejo veseli in zgovorni ljudje, ki jih srečamo v pubu ob vrčku piva ali dobrem viskiju.

Dežela legend in velikih zgodb

Divja in razčlenjena obala z visokimi Moherskimi klifi, kjer v pečinah gnezdijo njorke, skrivnostno pogorje Wicklow s srednjeveškimi samostani, divji Atlantik, ki se zajeda v skale na polotokih Kerry in Dingle in prestolnica Dublin s slovito univerzo Trinity College so le uvod v potovanje po tisočletni zgodovini irske preteklosti. To je dežela prazgodovinskih spomenikov in velikih literatov, kot je James Joyce. Vabimo vas na potovanje skozi tisočletja irske preteklosti, prepletene z miti in legendami, ki še danes zaznamujejo življenje na otoku.

Zakaj na Irsko?

Potovanje na Irsko

Programi potovanj na Irsko so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.