Uzbekistan

Po sledeh Svilne ceste

Dežela, skrita popotniku z juga za visokimi gorami Irana in Afganistana ter puščavo Karakum, na severu ločena od preostalega sveta s stepami Kazahstana. Četudi se Uzbekistan nemara zdi pozabljen, so v zgodovini do njega segali robovi starodavnega perzijskega imperija, ki se je večkrat spopadel s skrivnostnimi Skiti. Njihova kraljica Tomiris naj bi celo premagala velikega kraja Kira. Tukajšnje oaze je dosegel Aleksander Veliki, ko je osvojil Baktrijo. Veliko pozneje so se čezenj razlile osvajalne horde Mongolov in del njihovega imperija so postali tudi rodovitni kraji ob Amu Darji.​

Veličastna mesta ob Svilni cesti

Toda vojni in osvajanju je sledila nova civilizacija, Džingiskanu Timurlenk, nato ponovna vzpostavitev slovite trgovske poti, Svilne ceste. Prastara mesta Samarkand, Buhara in Hiva so vnovič postala velika središča kulture, znanosti in vere. Desetletja sovjetske vlade so v veliki meri spremenila življenje v državi, saj je evropski način življenja močno posegel v tradicionalne odnose. Razmah turizma v zadnjem času je tudi pri domačinih vzbudil zanimanje za lastno preteklost in etnološke posebnosti. Kulturnozgodovinske spomenike so lepo obnovili ter jih napolnili z barvito vsebino in starimi običaji, ki vas bodo navdušili.​

Zakaj v Uzbekistan?

Potovanje v Uzbekistan

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.