Šrilanka

Otok čaja, slonov in čudovite narave

Otok ki ga imenujejo tudi biser ali solza Indijskega oceana, so skozi stoletja zaznamovale različne kulture. Pod imenom Cejlon je postal sinonim za odličen čaj in dragocene začimbe. Med kraljevimi palačami in bogatimi templji lahko spoznamo bogato zgodovino, kolonialna mesta pa nosijo angleški, pa tudi portugalski in nizozemski pečat. Šrilanka nas navdušuje z zgodbami iz preteklosti, danes pa kljub mračnejšim obdobjem daje zgled sožitja narodov in verstev.

Bogastvo barv in okusov

Tako kot kultura je raznolika tudi narava na otoku. Šrilanka ponuja bohotno tropsko rastje, hribovito pokrajino z obsežnimi nasadi čajevca in neskončne peščene plaže. Tu lahko opazujemo modre slone, igrive opice in pisane ptice. Da si država prizadeva za ohranitev pestrosti narave, pričajo številni narodni parki, slonje sirotišnice in zavetišča za želve. Okusno tropsko sadje je povsod na dosegu roke, na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji indijske kuhinje in karija. Dan pa seveda ne bi bil popoln brez skodelice svežega cejlonskega čaja.​

Zakaj na Šrilanko?

Potovanje na Šrilanko

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.