Oman

Okus starodavne Arabije

Sultanat Oman sodi med najuspešnejše države na svetu, ko govorimo o združevanju tradicije in modernega razvoja. Na vsakem koraku, naj bo to v prestolnici Muškat ali v podeželskih oazah, srečamo posrečene rešitve, ki združujejo ekološko naravnanost in bogato tradicijo islama, prepredeno z drznostjo pomorščakov, ki so nekdaj vladali Indijskemu oceanu. Pametne poteze sultana Kabusa so ustvarile napredno družbo, ki povsod s ponosom kaže bogate dosežke iz preteklosti. Tradicionalna arhitektura in običaji so dobili sodobno podobo ter ob tem ohranili bistvo.

Med morjem in puščavo

Nekdanji osvajalci, ki so ustrahovali širna morja, so se spremenili v prijazne in gostoljubne domačine, ki radi sprejmejo popotnike. Da je bilo morje od nekdaj ključno za razvoj države in da je sodobni Oman še vedno tesno povezan z njim, začutimo skozi odlično kulinariko in ob pogledu na čolne dhov, ki so še vedno del obsežne omanske ribiške flote. Lepo obnovljene trdnjave obvladujejo razgibano notranjščino države in pričajo o burnih časih, ko so Oman še obvladovali klani ter njihovi poglavarji. Tudi tu se sodobnost sreča s tradicijo. S štirikolesniki se boste podali med sipine in le malo za tem doživeli tradicionalno tržnico.​

Potovanje v Oman

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.