Armenija

Neupogljiva dežela

Armenija, ki se je v 20. stoletju spopadla s številnimi pretresi, kljub temu danes ne daje vtis poraženega naroda. Odprtost in prijaznost, ki jo domačini izkazujejo na vsakem koraku, priča tako o karakterju prebivalcev, kakor tudi o odpiranju in prenovi države tako na družbenem, kot arhitekturnem nivoju. Na delu sveta, ki ga marsikdo sploh ne pozna najbolje, popotnike ta relativno majhna država vedno očara s presunljivo kulturno dediščino, ki se po svoji pomembnosti uvršča v sam svetovni vrh.​

Nepozabna zgodovina

Dolga armenska zgodovina je dolg niz vzponov in padcev. Na robu Kavkaza se je že zelo zgodaj razvila svojska civilizacija. V antičnem času se je armensko kraljestvo oziralo tako proti Rimu kot proti Perziji, bilo pa je tudi prvo, ki je sprejelo krščanstvo kot državno vero. Kasneje je krmarilo med arabskim kalifatom in bizantinskim cesarstvom, a ohranjalo tako versko kot narodno samobitnost. Armenija je preživela tudi pogrom v času razpada otomanskega imperija in dolgo sovjetsko nadoblast, danes pa znova uživa samostojnost v senci svete gore Ararat, ki ostaja simbol njihovega naroda, čeprav se nahaja na ozemlju Turčije.​

Zakaj v Armenijo?

Potovanje v Armenijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.