Turčija

Azija v malem

Turčija predstavlja pomemben kulturnozgodovinski most med Evropo in Orientom. Obiskovalca prevzamejo mogočne ruševine antičnih palač, svetišč in gledališč, ki pričajo o bogastvu grške in rimske civilizacije. Svojevrsten pečat je deželi med Sredozemskim in Črnim morjem vtisnila tudi islamska arhitektura z mošejami, mavzoleji in bazarji. Naravne lepote mesečeve pokrajine Kapadokije in belih Pamukkal dopolnjujejo dolge plaže ob morju. Na vzhodu pa se od mistične gore Ararat visoke planote spuščajo proti Mezopotamski ravnici.​

Ste za čaj?

Čar Turčije je v kozarčku čaja, barantanju na številnih bazarjih in gostoljubnosti domačinov. Sodobni utrip Istanbula se prepleta s starodavnimi spomeniki mesta bizantinskih cesarjev in turških sultanov. Ob sredozemski obali se kar vrstijo slovita antična mesta od Efeza do Antiohije. Bolj kot se pomikamo proti vzhodu, bolj vstopamo na pravi Orient. Tu nas čakajo plešoči derviši, stari karavanseraji in ostanki prvih civilizacij. Turčija pa je tudi raj za vse, ki uživajo v dobri hrani.​

Zakaj v Turčijo?

Potovanja v Turčijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.