Wales

Dežela rdečega zmaja

Četudi je Wales že stoletja del angleške monarhije, ostaja samosvoja in povsem drugačna dežela v okviru Združenega kraljestva. Od Anglije jo ločujeta valižanski jezik keltskega izvora in izrazito razgibana, gorata pokrajina, ki je ostala prvobitna in ruralno očarljiva navkljub spremembam v času industrijske revolucije. Predvsem pa je to dežela mitov, razgibane in nemirne zgodovine, o čemer najbolje pričajo številni gradovi normanskih zavojevalcev. Wales je po krivici turistično malodane spregledana pokrajina ob slavnejših sosedah Irski, Škotski in Angliji, a zato toliko bolj privlačna in pristnejša ob raziskovanju.

Izven utečenih turističnih poti

Ves čas poti vas bo spremljalo bujno zelenje, ki se spoštljivo umakne le na pobočjih gora v narodnem parku Snowdonia. Prav posebno doživetjeje tudi na otok Anglesey, kjer boste poskusili prebrati ime kraja z najdaljšim imenom na svetu. Čeprav se ima večina prebivalcev teh krajev za Britance in le redko v celoti govorijo valižanski jezik, je njihov nacionalni ponos ostal neomajen. Na vsakem koraku vas bo pozdravil rdeči zmaj, grbovna žival kneževine. Potovanje v Wales je prava poslastica za vsakogar, ki se je naveličal bučnih mest in razvpitih destinacij, ki jih oblegajo horde turistov.

Potovanja v Wales

Programi potovanj v Wales so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.