Švedska

Od Vikingov do Abbe

Bogata in burna zgodovina, izjemna pokrajina in visoka kakovost življenja: to je kratek povzetek kraljevine na severu Evrope. Švedska je kot potovanje v preteklost, o čemer priča na stotine muzejev. Ti nam ponujajo izvrsten vpogled v življenje Vikingov, divjih bojevnikov severa; sprehodimo se lahko po ladjah in dvorcih, iz katerih so švedski kralji vplivali na razmerja moči od Francije do Rusije; obiščemo Skansen, kjer se lahko za en dan potopimo v vsakdanje življenje pred stoletji. Na vsakem koraku pa srečamo tudi švedsko modernost: njen uravnotežen socialni sistem, urejeno infrastrukturo in čudesa sodobne arhitekture.

Ste za fiko?

Fika (iz kaffi, kava) zavzema pomembno vlogo v švedski družbi: ni samo odmor ali malica, ampak pomeni čas za druženje s prijatelji ali sodelavci ob kavi in pecivu. Švedi popijejo ogromne količine te črne tekočine. V prijaznih, živahnih in kozmopolitskih mestih, kot so Stockholm, Göteborg ali Malmö, bo fika obvezni del dopoldneva ali popoldneva. Vsekakor pa se je nujno zapeljati tudi ven iz mest: z ladjico med otočke, na katerih je zgrajen Stockholm, med širna jezera, ki se razprostirajo na jugu Švedske, ali ob slikoviti obali Baltiškega morja. Tri četrtine države pa prekrivajo brezkončni gozdovi. Švedska je divja in urejena hkrati, idealna za poletno potovanje na sever.

Zakaj na Švedsko?

Potovanje na Švedsko

Osnovni podatki

Stockholm

Švedska krona (SEK)

411,621 km2

9,723,809

Kraljevina Švedska (Konungariket Sverige) je parlamentarna demokracija …

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.