Slovaška

Slikovita dežela med zahodom in vzhodom

Ko z mislimi odpotujemo k izvirnemu prostoru panonskih Slovencev tja do Pribine in Koclja, do sedeža velikomoravske kneževine v Nitri, se začenja navidezno drugačen, čaroben, vendar domač svet. Zazdi se, da je človek tu že bil. To bo najbrž zaradi tistih davnih dni … Slovaška se je zaradi svojih geografskih, geoloških in naravnih danosti, predvsem pa pestre srednjeevropske kulturnozgodovinske preteklosti zapredla v slikovitost, ki nas spremlja na vsakem koraku. Taka ostaja tudi, ko v mičnih prvinah svojih stoterih podob, razodeva plemenito poreklo zahodnih in vzhodnih evropskih kulturnih vezi, ki se tu spletajo že stoletja. To so kraji, kjer blage melodije krajine in jezika odkrivajo čudovite skrivnosti, ki se potem za vedno naselijo v nas.

Očarljiva zgodovinska mesta

Za eno najstarejših slovaških mest velja Trnava. Mesto Liptovsky Mikulaš je bilo v 19. stoletja pomembno središče slovaških nacionalno-političnih teženj. V Kežmaroku stoji cerkev sv. Križa, ki je ohranila precejšen del svoje prvotne gotske opreme. Renesančne hiše lahko vidimo v obzidanem mestu Levoča. Mesto Košice se ponaša z največjo cerkvijo na Slovaškem. Banska Bystrica se je razvila ob gradu, ki je nekaj časa služil tudi kot rezidenca madžarskega kralja Matije Korvina. Mestece Nitra je bilo v 9. stoletju pomembno središče za pokristjanjevanje Slovanov. Prestolnica Bratislava je politični, gospodarski in kulturni center države.

Zakaj na Slovaško?

Potovanja na Slovaško

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.