Škotska

Dežela upornikov v kiltu

Škotska, hribovita dežela na severu Britanskega otočja že nekaj stoletij privablja obiskovalce zaradi divje in prvobitne narave ter številnih ostankov svoje burne preteklosti. Svet viteških romanov Walterja Scotta zaživi v slikovitih gradovih. Za debelimi srednjeveškimi zidovi srečamo razkošne sobane, v katerih še danes prebivajo vodje škotskih klanov. Razvaline starodavnih opatij in gradov se spogledujejo s slikovitimi mesteci. Blagodejni vplivi zalivskega toka botrujejo milemu podnebju ob razčlenjenih obalah Škotske, ki so pravo nasprotje hribovitega Višavja, kjer prevladujejo travniki in barje.

Edinburgh in Glasgow: dva obraza Škotske

Škotska vsekakor vabi z lepotami narave, a brez dvoma vas bosta navdužili tudi mesti Glasgow in Edinburgh. Slednji kot prestolnica države odraža vse posebnosti in predvsem samozavest Škotov, ki z veliko ljubeznijo skrbijo za podobo mesta, za katerega mnogi uporabljajo izraz severne Atene. Tu boste naleteli na številne spomenike iz škotske zgodovine in predvsem zgradbe, ki potrjujejo škotsko državnost. Metropolitanski Glasgow sicer nima tako pestre zgodovine kot Edinburgh, se pa ponaša z zanimivimi gradbenimi projekti velikega mojstra škotske secesije Mackintosha.

Zakaj na Škotsko?

Potovanja na Škotsko

Programi potovanj na Škotsko so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.