Severna Makedonija

Dežela v srcu Balkana

Današnja Severna Makedonija je mozaik kulturnih in naravnih lepot. Dežela je polna rodovitnih nižav in divjih gora, med katerimi se zrcalijo globoka jezera. Že od makedonskih vladarjev in carja Samuela naprej so se različne države, ki so v zgodovini obvladovale to področje, zavedale pomembne prometne lege in strateškega položaja dolin ob Ohridskem jezeru in reki Vardar. Zato ni nič čudnega, da je ravno ob enem najlepših jezer v tem delu Evrope vzniknilo mesto Ohrid, ki je s svojo kulturo zaznamovalo deželo vse do današnjih dni.

Na presečišču

Bogati kulturnozgodovinski spomeniki Makedonije pričajo o živahnem razvoju, ki so ga vzpodbujali predvsem vplivi iz Carigrada. Stoletja turške nadvlade, bizantinska dediščina ter mešanica etničnih in kulturnih elementov, vse to odseva tudi v značaju prijaznih domačinov, ki obiskovalca iz Slovenije vedno sprejmejo odprtih rok. Ob tem smo vedno deležni hrane in pijače, ki združuje najboljše iz balkanske kulinarike na presečišču med Bolgarijo, Srbijo, Albanijo in Grčijo. Sredi Balkana je Severna Makedonija ohranila svojo samobitnost in velike spomenike preteklosti.

Zakaj v Makedonijo?

Potovanja v Makedonijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.