Romunija

Od karpatskih gora do ravnic ob Donavi

Tam na vzhodu za mogočnimi Karpati leži dežela izjemnih naravnih lepot in sijajnih kulturnih spomenikov. Tako bi se lahko glasil uvod v popotniško pravljico z imenom Romunija. Na stičišču pravoslavnega in katoliškega sveta je ob sobivanju številnih ljudstev nastala svojevrstna kultura romunskega naroda, ki je stoletja živel stisnjen med veliki sosedi Rusijo in Turčijo. Čudovito poslikani samostani, utrjeni gradovi in razkošne palače, pa tudi ljudski plesi in pesmi so odsev velike ustvarjalne moči, ki je ni uspelo zatreti niti dolgima obdobjema otomanske in komunistične vladavine.

Harmonija kulture in narave

V Romuniji je kulturno bogastvo je v lepem sozvočju z naravo. Pod mogočnimi, z nepreglednimi gozdovi poraščenimi grebeni Karpatov se raztezajo širne ravnine Vlaške in Moldavije. Skrbno obdelana polja in sadovnjaki obdajajo lične vasi, v katerih se zdi, da se je čas zaustavil. Težko bi našli deželo, ki tako kot Romunija združuje toliko naravnih lepot z bogato preteklostjo.

Zakaj v Romunijo?

Potovanja v Romunijo

Programi potovanj v Romunijo so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.