Portugalska

Barvita dežela na robu Atlantika

Na skrajnem robu Evrope leži Portugalska. Zasanjana dežela, zazrta v slavno preteklost, ko so njeni neustrašni zavojevalci odkrivali nove dežele in morja. Vso svojo zgodovino je Portugalska odvisna od morja, ki jo varuje in hrani ter jo je naredilo veliko in pomembno. Po ozkih ulicah s soncem obsijanih mest, okrašenih z barvito keramiko, odzvanja fado, melanholičen napev, ki nagovori vsakogar. Poleg značilne glasbe, odlične kulinarike, pristne gostoljubnosti domačinov in čudovite narave pa so ravno zgodovinski spomeniki tisti, ki prevzamejo večino obiskovalcev.

Razkošje narave sredi oceana

Mogočni samostani srednjeveških viteških redov pričajo o stoletnih bojih z Mavri. Kljub težkim bremenom daljne in bližnje preteklosti se tudi moderna Portugalska trudi stopiti v korak z razvitimi državami. Seveda pa vam ni potrebno ostati le na celini. Obiščete lahko prve portugalske osvojitve v Atlantiku – Azore in Madeiro. Če so potovanja po celini v prvi vrsti vezani na bogate kulturne spomenike, sta obe otočji bolj namenjeni ljubiteljem narave. Vulkani, ki so botrovali njunemu nastanku, so omogočili idealne pogoje za razvoj endemičnih rastlinskih vrst in razkošju rastlinja, ki so ga tja zanesli Portugalci.

Zakaj na Portugalsko?

Potovanja na Portugalsko

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.