Malta

Otok trdnjava

Skalnato otočje med Sicilijo in Afriko že sedem tisočletij privablja številne osvajalce, ki so se jim v sodobnem času pridružili tudi turisti. Morje je bilo vedno pomemben element v življenju Maltežanov, včasih tudi edini vir preživetja in obrambe otočja. Že veliko preden so v Egiptu gradili piramide, je bila Malta osrednje kultno središče Sredozemlja. Skrivnostni arheološki ostanki iz pradavnine kažejo na neverjetno visoko kulturo, ki je cvetela na otočju. Strateški položaj Malte in sosednjih otokov so spoznali tudi Rimljani, ki so od tu nadzorovali plovbo v Sredozemlju.

Viteški otok

Brez dvoma so Malto najbolj zaznamovali vitezi svetega Janeza (danes znani kot malteški vitezi), ki so med svojim večstoletnim bivanjem na otokum zgradili številne utrdbe in veličastne palače, ki krasijo prestolnico La Valleto. Vsi čari Mediterana so zajeti v ozkih uličicah tega mesta, ki sodi med najslikovitejša v tem delu sveta. Malta je pravi otok – trdnjava, saj se je uspešno branila pred zavojevalci od Otomanov do Nemškega rajha. Nemalo nas lahko preseneti dejstvo, da so stara mestna jedra na otoku odlično ohranjena kljub hudemu bombardiranju, ki ga je bil deležen med 2. svetovno vojno.

Zakaj na Malto?

Potovanja na Malto

Programi potovanj na Malto so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.