Madžarska

Naša znana, neznana soseda

Madžarska je kot otok sredi Evrope. Njene neskončne ravnice izstopajo sredi bolj hribovitih dežel srednje in vzhodne Evrope, kar je v ta prostor privabljalo vedno nove osvajalce z vzhoda. Atilovim Hunom so sledili Gepidi, Avari in Slovani, tem pa Madžari, ki so uspeli trajno zasesti ozemlja ob Donavi. Obkroženi s slovanskim, germanskim in romanskim svetom so obdržali svoj unikatni jezik, običaje in kulturo, hkrati pa so se s sprejemom krščanstva integrirali v Evropo. Zmes tujega in domačega nas čaka v tej sosednji deželi, ki je pogosto naša znana neznanka.

Ste za postanek v čardi?

S Panonskim prostorom je povezana tudi naša zgodovina, saj tu najdemo ostanke kneževine Koclja in Pribine ter z njima povezanega misijona Cirila in Metoda v slovanskem jeziku. Madžarska je znana po izjemnih srednjeveških gradovih, baročnih dvorcih in prijaznih mestih, v katerih še vedno čutimo tudi duh Habsburžanov. Gostoljubne čarde so pravi kraj za uživanje v madžarski kulinariki, ki je unikatna fuzija srednjeevropskih, vzhodnoevropskih in balkanskih okusov, ob kateri tekne kozarec tokaja ali bikaverja. Ob mogočni Donavi nas preseneti svetovljanska Budimpešta s svojim živahnim utripom in izjemnimi spomeniki slavne preteklosti.

Zakaj na Madžarsko?

Potovanja na Madžarsko

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.