Kosovo

Skrita podoba

Podoba Kosova kot dežele, ki je stalno deležna konfliktov in določenih napetosti s svojimi sosedi, je nemalokrat veliko preveč usmerjena, da bi lahko opisala in prikazala tudi lepoto te precej mlade države. V samem centru Balkana popotnik na tem mestu pride v stik z zgodovino, ki sega nazaj do starodavnih plemen Daranov, hkrati pa vključuje tudi novodobno podobo, ki si jo lahko vsakdo ogleda v prestolnici Prištini.

Preplet številnih kultur

Pestra preteklost tega dela Balkana nam kaže svoje sledi v obliki številnih raznovrstnih arhitektur in drugih spomenikov. Jasno so vidni vplivi sosednjih narodov, poleg tega pa naletimo tudi na elemente bizantinskega in otomanskega cesarstva, ki sta na tem mestu rastla in padla, v procesu pa ustvarila zgodovino. Izjemni pravoslavni samostani predstavljajo vrhunec srednjeveške srbske umetnosti, stare čaršije v starih jedrih mest pa nas popeljejo v vse čare orienta. Čeprav Kosovo velja za eno izmed revnejših držav v Evropi, s svojo kulturo nasiti vsakega obiskovalca.

Zakaj na Kosovo?

Potovanje na Kosovo

Programi potovanj na Kosovo so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.