Islandija

Dežela ledu in ognja

Islandija, dežela ledu, je v geološkem pogledu mlada dežela, saj je iz oceana pokukala šele pred okoli 17 milijoni let. Vulkanske sile, ki so jo povzdignile na površje, še vedno oblikujejo njeno pokrajino in življenje njenih utrjenih prebivalcev. Podzemna aktivnost se kaže v številnih toplih vrelcih, gejzirjih in občasnih vulkanskih izbruhih. Vse to je ustvarja osupljive prizore in nenavadne pokrajine skupaj z ledeniki, veličastnimi slapovi in globokimi fjordi. Kratko poletje tu izvabi življenje v polnem razcvetu. Morske ptice prihajajo gnezdit in vzgajat svoj novi rod, okoli otoka pa plavajo velikani morja, kiti.

Ljudje iz starih sag

Samosvoji prebivalci otoka so se kalili v stoletjih težkega preživetja med ledom in ognjem. Neustrašni Vikingi, ki so premagali nevarnosti severnega Atlantika, so si tu ustvarili dom in izredno solidarno skupnost. Starodavne sage opevajo njihove slavne može in žene, a tudi ponujajo izjemen vpogled v njihovo življenje in običaje. Danes je Islandija ena najbolj demokratičnih in uspešnih družb, ki s pridom izkorišča tudi bogate vire termalne energije.

Zakaj na Islandijo?

Potovanja na Islandijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.