Hrvaška

Od panonskih ravnic do dalmatinske obale

Hrvaška je kot naše dvorišče, kamor se radi odpravimo na počitek in zabavo. Tja nas vleče dolga jadranska obala, ob kateri so nanizani otoki in starodavna, ponosna mesta. Radi obiskujemo prisrčna istrska mesteca, ribiške vasice in velika pristanišča, kot sta v Reki in Splitu. Pričakajo nas bogata kulturna zgodovina, pomorska dediščina ter spomeniki antike in srednjega veka. Če so tu še morske specialitete in kozarec dobrega vina, je tu že popoln oddih.

Dežela na prehodu

Hrvaška seveda ni samo obmorska dežela, ampak pokriva tudi obsežne ravnice med Savo in Dravo. Tu vstopimo v povsem drugačen svet panonskega človeka. Na obronkih pa leži prestolnica Zagreb, svetovljansko mesto z bogato kulturo in živahnim življenjem. Hrvaška kultura se je oblikovala na spoju med Sredozemljem in srednjeevropskim prostorom, med trgovskimi jadranskimi mesti in habsburškimi deželami, na meji med katoliškim in pravoslavnim svetom. Razlog več za hiter skok na izlet ali daljše raziskovanje.

Zakaj na Hrvaško?

Potovanja na Hrvaško

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.