Grčija

Zibelka evropske civilizacije

Pot v Grčijo je pot k izvorom. Tu se je rodila znanost, filozofija in demokracija, tu so se gradili temelji sodobne Evrope. Grčija je kot časovni stroj, ki nas popelje v čas Homerja, Sokrata ali Sofokleja. Poleg ostankov slavne antike pa srečamo tudi izjemne spomenike bizantinske umetnosti in spomine na junaški upor Grkov proti turški nadoblasti v 19. stoletju.

Kalimera!

Ob besedi Grčija seveda pomislimo tudi na s soncem obsijane otoke sredi modrozelenega morja. Na njih življenje teče počasi, brez neusmiljenega ritma sodobnosti. Drugače je v živahni prestolnici, saj so Atene zrasle v milijonsko mesto, ki ne živi le iz stare slave. Med vožnjo po podeželju sredi oljk in vinogradov nenadoma naletimo na ruševine starodavnih templjev ali odmaknjene samostane. Domačini pa nas radi sprejmejo s krožnikom sira, oljčnim oljem in drugimi sadovi blagega sredozemskega podnebja.

Zakaj v Grčijo?

Potovanja v Grčijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.