Francija

Visoka moda, visoka kuhinja, visoka kultura

Francija je s svojo bogato in dolgo zgodovino ena izmed držav, ki nas vedno navduši. Slikovitost pokrajin nas zapelje v nove in nove zgodbe. Normandija in Bretanja s prostranimi zelenimi pašniki in divjo obalo Atlantika, Provansa s polji sivke in obsijana s sredozemskim soncem ali odmaknjena Korzika so le nekateri priljubljeni cilji popotnikov. Pariz velja za eno najbolj obiskanih mest na svetu, kjer časa za ogled vseh muzejev in znamenitosti vedno zmanjkuje, pariške ulice pa so polne umetnosti, kulture in živahnega “joie de vivre”.

Vedno znova se vračamo tja ...

Poleg svetovno znanih znamenitosti, kot so Mont St. Michel, gradovi ob Loari ali v nebo kipeče gotske katedrale, skriva Francija še mnogo prijetnih in izjemnih kotičkov. Na jugu nas čaka vznemirljiva zgodba sekte katarov, beli konji in črni biki v pokrajini Camargue in najgloblja soteska v Evropi. Bretanja preseneča s skrivnostno keltsko in prazgodovinsko dediščino, Alzacija pa s svojo posrečeno mešanico germanskega in romanskega sveta. Vsaka pokrajina ima svojo kulinarično tradicijo, skupaj pa se zlivajo v znamenito francosko kuhinjo, ki jo neizogibno spremljajo odlična vina (da o sladicah ne govorimo). Ne glede na to, kolikokrat jo obiščemo, nas Francija vedno uspe očarati.

Zakaj v Francijo?

Potovanja v Francijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.