Finska

Dežela jezer in neskončnih gozdov

Na samem vrhu severne Evrope se nahaja država, ki se je skozi zgodovino zaradi številnih pritiskov tako s strani narave, kakor tudi sosednjih dežel, oblikovala v unikatno pokrajino, ki slovi po svoji prečudoviti naravi in močno razviti družbi. Površje te dežele, ki so jo močno zaznamovali predvsem starodavni ledeniki, je resda izredno ravno, vendar se s tem njegova raznolikost ne izgubi. Prostrani gozdovi, premnoga jezera in bogata biodiverziteta vsakega popotnika očarajo in osupnejo obenem.

Privlačna drugačnost

Čarobna finska pokrajina je zagotovo tisto, kar najprej nagovori obiskovalce te dežele. Vendar je potrebno omeniti, da se država lahko pohvali tudi s svojo kulturno in tradicionalno platjo. Tu najdemo vsem znane finske savne, njihovo bogato kulinarično tradicijo, pa tudi umetniško. Kljub temu, da so Finci znani po svoji “zaprtosti”, se je namreč v preteklosti med njimi našlo veliko pisateljev, slikarjev, arhitektov in glasbenikov, ki so s svojimi deli nagovorili generacije vsega sveta. Finsko kulturo sta zaznamovali njeni večji sosedi, Švedska in Rusija, a je ohranila samosvojost v jeziku in običajih.

Zakaj na Finsko?

Potovanje na Finsko

Programi potovanj na Finsko so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.