Ciper

Pet tisoč let zgodovine med Evropo in Azijo

Na obali Cipra se je iz morske pene valov rodila Afrodita, boginja ljubezni in lepote. Otok so zadnjih pet tisočletij zaznamovale civilizacije od Grkov, Rimljanov, Bizantincev, križarjev, Arabcev in Turkov, ki so za seboj pustile neizbrisljive sledi. Antični templji, bleščeči mozaiki, križarske utrdbe in številni minareti so le del arhitekturne dediščine. Ciper vabi tudi z odlično kulinariko in vinom, dolgimi peščenimi plažami in bujnimi pinijevimi gozdovi. Za počitek so si ga izbrali tudi bogovi, zato mu lahko nadenemo ime otok ljubezni in bogov.

Naprej v preteklost

Ciper danes deli razmejitvena črta na grški in turški del. Na obeh srečamo lepe obmorske vasice, utrjena mesta in številne pomnike preteklosti. Obala je polna hotelov in letovišč, notranjost pa ohranja podobo, ki jo je nosila skozi stoletja. V pogorju Troodos nas pričaka vonj po borovcih in cedrah, po njegovih pobočjih pa rastejo oljke in trta. Tu so se ohranile stare obrti in mirno vaško življenje. Med Evropo in Azijo nas pričakuje sredozemski biser, ki skriva več, kot se kaže na prvi pogled.

Zakaj na Ciper?

Potovanja na Ciper

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.