Češka

Dežela piva in knedlikov, utrjenih gradov in prisrčnih mest

Sredi Evrope leži s širnimi gozdovi in gorskimi verigami obdana Češka. Redkokatera država je ohranila tako bogato dediščino v podobi gradov in dvorcev. Od prijaznih mest se peljemo mimo mirnih vasi in čarobne pokrajine. Tu so še slavna zdravilišča, kjer je gostovala prenekatera kronana glava, in velika rudarska središča, ki so financirala razcvet dežele in številne velike arhitekturne umetnine. Češka pa seveda slovi tudi po svojem pivu in izvrstni kuhinji.

Zlato mesto

Sredi države kot biser leži češka prestolnica Praga. Zlato mesto, kjer se srečamo s Husom, Kafko in Švejkom, krasijo številne razkošne stavbe. Po mestu mrgoli pivnic in trgovnic, nad vsem tem pa bdi mogočen kompleks Hradčanov, sedeža čeških vladarjev, kjer je svoj pečat pustil tudi naš arhitekt Jože Plečnik. Kralji in cesarji so mesto okrasili s sijajnimi spomeniki, ki kažejo na to, da so bili Čehi, še posebej pa prebivalci Prage, vedno v koraku z evropskimi umetnostnimi tokovi.

Zakaj na Češko?

Potovanja na Češko

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.