Bosna in Hercegovina

Edinstveni spoj vzhoda in zahoda

Bosna in Hercegovina svojo vznemirljivost črpa iz svojega vzdušja, v katerem se srečujeta vzhod in zahod, ki je posledica mešane osmanske in avstro-ogrske zgodovine, filtrirane skozi južnoslovansko sito. Verjetno se je večini vtisnilo v zavest Sarajevo, po atentatu, ki je sprožil prvo svetovno vojno in po brutalnem obleganju mesta v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Vendar lahko ravno v glavnem mestu zelo nazorno opazujete ta mešani lonec, kjer lahko na razdalji nekaj ulic še vedno najdete velike katoliške in pravoslavne katedrale, aškenazijske in sefardske sinagoge ter številne mošeje.

Privlačna narava, mesta in kulinarika

Najslavnejši most na Balkanu tvori veličasten kamniti lok med srednjeveškimi stolpi z mešanico arhitekturnih značilnosti. Ta Unescov diamant je izjemen primer večkulturnega mestnega naselja. Malo južneje od mesta Mostar vas pričaka najbolj znan romarski kraj v regiji – Medžugorje, v okolici pa je tudi viseče mesto Počitelj kot muzej na prostem. Poleg zgodovinskega mesta Jajce, ki je v srednjem veku sodilo med največje utrdbe na Balkanu, vas gotovo nekje vmes tudi čaka pavza s tipično bosansko kulinariko ter džezvico domače kave.

Zakaj v Bosno in Hercegovino?

Potovanja v Bosno in Hercegovino

Programi potovanj v Bosno in Hercegovino so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.