Bolgarija

Mistična dežela na koncu Evrope

Tradicija države, ki jo najdemo v samem koncu južne Evrope tik ob Turčiji, je edinstvena zmes antične mistike in srednjeveških otomanskih običajev. Fascinacija z ognjem, ki se v pojavlja na različnih točkah, najde svoje začetke že pri samem plemenu Tračanov, ki so svojo domovino našli v tem prostoru. Bolgarija pa nosi tudi neizpodbitne vplive turške nadvlade od 14. stoletja dalje, ki je spremenila tako njeno kulturno, kakor tudi družbeno podobo.

Od narave do kulture

Pokrajino obvladujeta gorovji Balkan in Rodopi, na vzhodu pa se spušča vse do obal Črnega morja. Ta neenotna pokrajina ustvarja primerno okolje za izredno raznoliko floro in favno, ki velja za eno najbogatejših v Evropi. Ključna za evropsko in predvsem slovansko književnost pa je bolgarska literarna zgodovina, saj se je tu v 10. stoletju napisala in prepisala ogromna količina zapisov, ki so svitke krasili z na novo razvito obliko abecede – cirilice. Bolgarija je pravo doživetje za oči in želodec, saj bogata kulinarika prepleta najboljše iz slovanske, balkanske in turške kuhinje.

Zakaj v Bolgarijo?

Potovanje v Bolgarijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.