Baltske države

Litva, Latvija in Estonija

Dežele, ki jih obliva hladni Baltik, nas še zdaleč ne bodo pustile hladnih. Litva, Latvija in Estonija skrivajo številne naravne lepote in kulturne spomenike, predvsem pa nas bodo s toplim sprejemom presenetili domačini. Šele zdaj, ko so se izvile izpod stoletnega ruskega objema, spoznavamo, kako drugačne so te dežele. Njihova dolga zgodovina se zrcali v srednjeveških gradovih, baročnih dvorcih in bogatih meščanskih hišah. Baltske države pa nas navdušijo tudi z naravo od obsežnih gozdov in tisočerih jezerc do peščene obale.

Sorodnost in različnost

Čeprav baltske države pogosto povezujemo skupaj, pa ima vsaka dežela svoj lastni pečat. Litva je zaznamovana s katoliško vero in svojo slavno zgodovino, ko je njeno ozemlje segalo daleč na jug, vse do obal Črnega morja. Jezikovno ji je blizu Latvija, ki pa je versko in zgodovinsko bolj povezana s svojo severno sosedo: obe je obvladoval tevtonski viteški red, v 16. stoletju pa sta prevzeli protestantizem. Estonija je po jeziku sicer blizu Finski, od katere jo loči le zaliv. Vse tri države so po osamosvojitvi doživele razcvet in se smelo spopadajo z izzivi.

Zakaj v baltske države?

Potovanje v baltske države

Programi potovanj v Litvo, Latvijo in Estonijo so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.