Anglija

Od Shakespearja do The Beatles

Anglija navduši s tisočletno tradicijo, starodavno monarhijo in kralji, skrivnostnim Stonehengom, mogočnimi srednjeveškimi gradovi, zvoniki veličastnih stolnic in “čajem ob petih”. London je moderna prestolnica, ki jo srečamo v Cityu, njeno sijajno preteklost pa najdemo okoli Westminstra, Parlamenta in Big Bena. V njem srečamo pisano mešanico narodov, verstev in kulinarike, ki odseva kolonialno preteklost Britanskega imperija. Prijazni parki na vsakem koraku ponujajo oddih od živahnih svetovljanskih ulic.

Onkraj Londona

Ko zapustimo neskončna opečnata predmestja Londona, se nam odpre izjemna pokrajina, ki jo poznamo iz romanov Jane Austen ali sester Brontë. Zeleni pašniki se ob Rokavskem prelivu nenadno prelomijo v belih krednih klifih, ki ustvarjajo kontrast z morjem. Očarljive so pisane podeželske vasice s cvetjem ter številni gradovi in dvorci, kjer si lahko ogledamo bogastvo nekdanjih in sedanjih lastnikov. V mestih se dvigujejo mogočne katedrale in slavne univerze, kot sta Cambridge in Oxford. Na severu pa srečamo tako industrijsko pokrajino Manchestra in Liverpoola, kot neskončno gričevje yorkshirskega podeželja.

Zakaj v Anglijo?

Potovanja v Anglijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.