Savdska Arabija

Dežela beduinov in naftnega bogastva

Dežela v srcu Arabskega polotoka nas vabi z edinstveno mešanico starodavne dediščine in modernih čudes. Zgodovina tega prostra nas preseneča: od petroglifov iz časa, ko se je tu namesto puščave razprostirala zelena savana, preko nabatejskih grobnic, ki se kosajo s tistimi iz Petre, do trgovskih mest ob romarskih poteh v Meko. Zaznamovala je tudi svetovno zgodovino, saj se je tu rodil islam, ena od glavnih svetovnih religij. V zadnjem času pa se na krilih naftnega bogastva in družine Saud, ki ji vlada, vse bolj uveljavlja kot regionalna sila.
Nabatejska grobnica, Hegra, Savdska Arabija

Odstrimo tančico

Država se v zadnjih letih odpira svetu in je sprostila omejitve za turiste. Tako na primer tujim popotnicam ni potrebno nositi naglavne rute. Prijaznost domačinov hitro stopi morebitne predsodke, ki jih imamo do te dežele. Poleg moderne podobe mest pa nas bo očarala predvsem narava. Pisani koralni grebeni Rdečega morja so izjemni v svetovnem merilu. V suhi notranjosti je veter izklesal neverjetne skalne formacije, ki se lahko kosajo z kiparstvom največjih mojstrov. Rdečkaste odtenke puščave pa prekinja bujno zelenje oaz, kjer skrita podzemeljska voda pridre na površje. Naj vam Savdska Arabija odstrne tančico svojih skrivnosti!

Zakaj v Savdsko Arabijo?

Potovanje v Savdsko Arabijo

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.