Nepal

Na vrhu sveta

Pred leti smo na Nepal pomislili le ob alpinističnih odpravah, postaja pa vse bolj priljubljena turistična destinacija. Nad njim se dviga osem od desetih najvišjih gora na planetu. Toda Nepal ni dežela presežkov le po mogočnih vrhovih. Tu srečamo tudi izjemno jezikovno pestrost, slikovite rodovitne doline in starodavne templje. Katmandu po pisanosti in mestnem vrvežu po ozkih uličicah prav nič ne zaostaja za velikimi indijskimi metropolami. Velika duhovna izročila budizma in hinduizma so tu pustila močan pečat, naj bo v obleganih templjih sredi mest ali v samotnih budističnih samostanih na strmih pobočjih pod Himalajo.

Zbuditi se pod streho sveta

Popotniki v Nepal prihajajo predvsem zaradi spektakularne narave in prijaznih ljudi. V odmaknjenih dolinah živijo številna ljudstva, v državi se tako govori kar sto dvajset različnih jezikov. Radi sprejmejo goste, jim odškrnejo vrata v svoje življenje in pokažejo svoje običaje. Nekdaj nedostopne gorske vasice so danes postale izhodišče za odprave in trekinge, a so obdržale svoj življenjski ritem. Že krajši sprehodi okoli njih nas privedejo do izjemnih naravnih prizorov, vedno pa se na obzorju pne streha sveta, Himalaja, bivališče bogov.​

Potovanje v Nepal

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.