Libanon

Kalejdoskop verstev pod mogočnimi cedrami

Libanon je majhna dežela, ki skriva izjemno bogastvo. Biser Bližnjega vzhoda nas prevzame z ostanki prvih civilizacij in velikih imperijev antike, z bizantinskimi in otomanskimi spomeniki ter z modernim utripom Bejruta in drugih obalnih mest. Med vožnjo se nam vedno znova odpirajo čudoviti razgledi na lepo obalo, zelene doline in visoke gore z ostanki nekdaj obsežnih cedrovih gozdov. Navdušuje tudi prehrana, ki odseva versko in etnično raznolikost dežele, pa tudi vplive francoske vladavine.​

Maroniti, melkiti, druzi, alaviti ... ?

Z raznolikostjo prebivalcev Libanona se kosa le malokatera država. Zgodovinski razvoj je v teh odmaknjenih gorah ohranil starodavne krščanske skupnosti, ki se delijo na množico veroizpovedi, tako da tu poleg katoliških maronitov in melkitov srečamo sirske, armenske in grške pravoslavne kristjane, če naštejemo le glavne. Različne tokove sunitskega in šiitskega sunitskega islama dopolnjuje še skrivnostna ločina druzov, ki v svojem ezoteričnem nauku združuje učenja abrahamskih religij in grških filozofov. Vsa verstva in narodnosti tu stoletja živijo eden ob drugem ter poskušajo graditi skupno kulturo in državljansko zavest po ranah državljanske vojne. Ko se sprehodite po ulicah, pa hitro spoznate, da v vsakodnevnem življenju med njimi ni veliko razlik.​

Zakaj v Libanon?

Potovanje v Libanon

Programi potovanj v Libanon so trenutno v pripravi, zato vas vabimo, da našo ponudbo preverite nekoliko kasneje.

Če vas zanima potovanje na to destinacijo individualno ali za skupino, nam pošljite povpraševanje.

Ni pomembno samo kam, temveč tudi s kom!

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.